Не хочу осенi, - казала, наче плакала

"Не хочу осені", – казала, наче плакала:
то дощ серпневий налякав її калюжами.
Я потім чув, як з тим дощем вона балакала:
жалілася, що буде осінню застужена.

А нам до осені тієї – серпнем грітися.
Але коли вже пані вирішить поскаржитись,
то навіть серпню буде нікуди подітися,
він буде змушений боротися зі хмарами.

Як пані осені не схоче, так і станеться.
Чинити опір пані в цьому недоречним є.
Як пані схоче – пані з літом не розстанеться.
І навіть осінь їй не здатна заперечити.


Рецензии