Бlля колиски

Скільки ніжки за день відтопають!
Оченята скільки надивляться!
Спить дочка наша, мамина копія,
Добрий гномик наш, диво дивнеє.

Чи ж не диво, коли подвоїшся?
Як на себе малого дивишся, 
І дитинство твоє повторюється
Світлих днів золотою зливою.

На дочку я дивлюсь схвильовано,
І на думку прийшло мені,
Що частина мене закодована
Причаїлась, принишкла в ній,

Щоб колись чародійним ранком   
Ненароком звільнитись від сну,
Обернутися внуком чи правнуком,
Стріти другу мою весну.

Ми безсмертя завдячуєм дітям.
В них в майбутньому  жити нам.
Та ще вірш цей, можливо, дійде,
Як та грамота бересстяна,

Щоб крізь роки, ламаючи рими
Об граніт небуття в боротбі,
Крикнуть гучно нащадкові милому:
"Добрий день! Я живу! Я в тобі!"

       2013


Рецензии