Чутно?

Чуєш, птаство завмерло від спеки дня?
Тільки горобчик стверджує, що він "чив!"
Серед небесно-синього кришталя
пір'ячко біле від Янгола. Загубив.

Прилетіла ворона, нахабно віщує своє
карло-марлове, покарбоване, може, ні...
Бог наче спить і чогось нам не додає.
Полетіла так важко, неначе вві сні.

Липень лапає липи жагою, неначе п'є
по краплині стомленість і нудьгу,
сонце зараз дуже жорсткий круп'є,
тільки так і смакують південну спеку-нугу.

Тільки в'язи розкрили віття: обійнять?.. розіп'ять?..
Відволала сирена і Янгол віщує відбій.
Мружить очі місто від болю й сум'ять.
Хоч би завмерли кулі від спеки на нульовій...


Рецензии
Зарисовка зримая!

Вадим Константинов 2   30.07.2022 17:40     Заявить о нарушении
Спасибо, Вадим!

Соловей Заочник   30.07.2022 20:22   Заявить о нарушении