Мандрiвник

Дочка сп`ялась на ніжки.
Очам не вірю - йде.
Хапається за ліжко
І допомоги жде.

Ще метр чи два здолати їй,
А то далека путь.
До матері, до матері
Невміло ніжки йдуть.

Колись так обережно,
Поближче до землі,
До бережка, до бережка
Тулились кораблі.

З захопленням і острахом
Вглядався капітан
В ту даль, де дихав  осторонь
І вабив океан.

Дочка моя всміхається,
Нащупуючи твердь.
Як палуба, хитається
Підлога. Раптом - верть!
 
Кораблик перекинуло:
Штовхнула хвиля  в бік.
На килимі, на килимі
Лежить мій мандрівник.

      2о13


Рецензии