Дивлюсь на тебе

Дивлюсь на тебе, мов Адам на Єьу
У мить прозріння. Чи в моїх очах
Ти помічаєш той вогонь чуттєвий,
Як світ наш, древній? Досі не прочах!

І я - не я. Це пращуру вселиться
В цю мить вдалося у єство моє.
І ти - не ти - богиня Рожаниця.
Лежиш переді мною, вся як є.

Чи щастя наше тут, чи на ловитві
На тура йде в далекому краю?
А я навколішках, як на молитві,
Перед тобою, світу мій, стою.

          2013




 


Рецензии