Уборка ураджаю

Ідзе жніво да завяршэння,
Камбайны набіраюць ход,
Праходзіць бусел-назіральнік,
Пільнуючы жніва абход.

Нажы апошні колас падбіраюць,
Бягуць зярняткі праз камбайн,
Машыны грузяцца спаўна,
У гарачы, цяжкі час жніва.

На полі залатым руном.
Саломка роўненька віецца,
І зіхаціць на сонейку мацней,
Радкамі ў цюкі кладзецца.

Слава ўсім героям жніўнай працы,
Тым, хто множыў хлебныя багацці,
Хто сеяў, даглядаў, сушыў зярно,
Нізкі вам паклон за працу, за жніво!


01.08.2021 г.


Рецензии