Якою iй бути, душа обираe сама

Якою їй бути, душа обирає сама,
хоча і звертається іноді по допомогу.
Так, по допомогу, бо, знаєм, не все є від бога,
і маємо ми розрізнити, де світло, де тьма.

Між чорним і білим ще стільки живе кольорів,
що нам видається веселка найлегшим суцвіттям.
Здається, що іноді чорним буває і вітер.
І чорним буває той обрій, що вчора згорів.

І тут починається світла робота душі,
бо іншою і не повинна душа твоя бути.
Працює душа, хоч і праці цієї не чути.
І ти помагаєш душі тим, що пишеш вірші...


Рецензии