Перше побачення

Було це в квітні. Рідко зеленів
Прозорий світлий парк, дощем умитий.
Смарагдами навкруг мигтіли квіти,
А вдалині край неба паленів.

Ми йшли доріжкою поміж кущів.
Торкались рук пружкі холодні віти.
Я сторожкий наблизитись не смів,
Щоб ліктика твого не зачепити.

За кроком крок. І раптом я відчув,
Що ти мені чужа і так помітно
В мені тривожний холодок війнув..

Що знаю я про тебе? Лиш ім`я.
Здивовано на тебе глянув я,
А ти мені всміхнулася привітно.

        2013


Рецензии