Спостереження нежонатого

Лице заміжньої спокіййне,
У щасті стримано ясне.
Вогонь приховано надійно,
Вгамовано другим вогнем.

На неї зиркну й сторопівши
Відводжу очі, наче в гріх
Впаду. За  всі заслони ширша
Її обручка - оберіг.

Лице розлученої в горі
Вражає тим гостріш мене,
Коли з отим закритим поряд, 
Як блискавиця, промайне.

Його гарячі сльози вмили
Й пекельний висушив вогонь. 
Більш виразистим і вразливо
Відкритим біль зробив його.

Погляне - серце стрепенеться: 
Чи не приречення мені?
Палає кинута фортеця.
Волає кожен камінь в ній!

        2013


Рецензии