Тагъд ма каен...

Расул Гамзатов .
Не торопись.

Ты, на заре проснувшись, сделай милость,
Еще хоть миг с собой наедине
Побудь и вспомни все, что ночью снилось:
Смеялся или плакал ты во сне!

И глянь в окно: какая там погода,
Туманна ли округа иль светла?
Метет ли снег до края небосвода
Иль катятся дождинки вдоль стекла?

И если в этот час не бьет тревога,
Вдали обвалом сакли не снесло,
Не торопись и дьяволом с порога
Не прыгай, милый, в горское седло


Тагъд ма каен.
Дае хорзаехаей,куы райхъал уай аехсиды,
Уаед ма гыццыл ды хибараей фаеу.
Аерхъуыды каен, цытае федтай дае фыны,
Каеугае кодтай, 'ви хъаелдзаег уыдтае уым!

Аеддаемае акаес,арвыхъаед цаваер у,
Дае алыварс у мигъджын аеви ирд?
Мит арвыкъуырфы каеронмае ныдзаевы,
Аеви къаевда ызгъоры авгыл цырд?

Аемае каед уыцы сахат наей фаедис дае хъаеуы,
Даердты каед хаедзаерттае наема ахаста заей,
Тагъд ма каен,аемае иблисау къаесаераей
Хаеххон саргъмае ды ма багаепп каен,цаей! 


Рецензии