У Львовi

Все що утримати хотів
Я не тримаю і не злюсь.
Серед загубленних котів
Я сам у Львові загублюсь.

Пройду, як тінь, по Городоцькцій
Зверну направо, як примара
Без відчуттів та без емоцій,
Ніби туман, чи ніби хмара.

І прослизну у двір знайомий
Дверима зачепивши хвіст,
Шукаючи, як дух у ньому
Загублений котячій зміст.

В калюжі місяць, рух і запах,
Життя, незрозуміле зовсім.
Як чітко встояти на лапах,
Коли здається що невдовзі

Покотиться ниток клубок?
І щезне все, і все дарма –
Від темних блох моїх думок
На жаль нашийника нема.

2022


Рецензии