Шчасце паэта

А шчасце для паэта - гэта кніга,
Якую голас сэрца прашаптаў,
А шчасце для паэта - гэта кніга,
Якую б ты адкрыў ды прачытаў.

Якая жыць табе б дапамагала,
Якая б новы адкрывала свет.
Душу яна пяшчотай  напаўняла ,
І хвалявала б нібы яблынь квет.

Якая б вершаванымі радкамі
С табой ішла сцяжынкамі жыцця.
І нават засыпала разам з вамі,
І крышачку карысці прынясла.


Рецензии