Аудиторiя

Зібралися в аудиторії
Творці майбутньої історії,
І скрізь, розмахуючи хаєром,
Вони запалювали фаєри.

То квіточки були від спротиву.
Вони домашніми роботами
Позачергові збори визнали
І світ заповнили репризами.

Але освіти світ нездужає,
Він заплямований калюжами,
Аби студентів поруч втримати,
Потрібно дійсно трохи схибити.

Тож не мовчіть, коли комедія,
Життя дикунська інтермедія
У очі лізе - то є знак,
Що треба брати знов антракт,

Пізнавши солов'їну мову,
Згадати всі відомі факти,
Почати цю складну розмову
Про траєкторію дидактик,

Шукати ті спокійні очі,
В яких живе бажання вчитись,
А потім - танець, і щомочі
У ньому прагнуть загубитись.

Коли підуть з аудіторій
Студенти, хвиля гніву стихне,
Коли розтануть адсорбенти,
Зашурхотить старезна стріха,

Викладачі згадають віру,
Яку покинули вони -
У чисту стриманість ефіру,
У горизонти осяйні.

Поза суспільством, ніби вперше,
Студент. Ніколи він не бреше,
Він просто став до лав анархій,
Не підкорив він амфібрахій,

І, мов амфібія, свідомість
Лунає всюди. Він - прозорий.
Його обличчя загадковість
Ховає стишені прокльони.

І молодість, така незграбна,
Але згуртована і сильна,
Свої нестримні творить жанри,
І рай, і біль - в її творіннях.

Флешмоб новий у формі квітки,
А викладачка аж до ночі
В конспектів синіх буревіях
Шукає одкровення почерк.


Рецензии