Хвилинне захоплення

Зустрілися ми в поїзді. Вона
Зі мною поряд бавилася сином,
Як лялькою. Сама, вважай, дитина,
Мале дівча, а вже чиясь жона.

Ця гра невпинна й пестощі невинні   
Мене вразили, наче дивина. 
Жіноче щастя я збагнув сповна
І захопився нею за хвилину.

Давно було це: вповні злинув рік.
Ми вийшли разом, а надворі слизько.
Я вів її під руку, ніс валізку.

Зустрів нас на пероні чоловік,
Подякував, її з дитям забравши.
І зникли в натовпі вони назавше.

           2013   


Рецензии