Сонет двоjiни

Я говорю з тобою в двоїні.
Це наше відкриття, маленьке диво.
"Ми поруч, - я кажу тобі, - леживі
І речеві. І єсві ми одні".

Це - двоїна. У сивій давнині
Жила ця форма і була важлива.
Не зразу  поступилась множині.   
Казали двоє: "Будеві щасливі".

Так візьмемо у предків ці слова.
Візьмеві, я б сказав. Хай нежива
Їх сила оживає в нашій мові.

Словес незвичних хочеться любові,
Щоб мітити числом щасливим "два"
Рече'нь інтимних  плетива чудові.

         2013
 


Рецензии