Зебуннiса

Відібрали кохання.
Не дозволили бути щасливою.
Прирекли на повільне вмирання.
Поступитись би їй перед силою.

А вона відповіла піснею.

Материнства не знала.
Снились їй ненароджені діти.
Прокидалась вночі, відчувала:
Туго тугою груди налиті.

І в тузі народжувалися пісні.

Відібрали надію.
Вільній птасі надрізали крила
І від світу відгородили.
Хай марніє, хай тліє, хай скніє.

І крилатими стали пісні.

Потім смерть надійшла
І звільнила від туги і болю,
І безлюб`я взяла,
І бездітність взяла, і неволю.

А пісні залишились.

       2013
 


      


Рецензии