Залатая Рыбка
Навучы мяне плаваць, мая Залатая Рыбка,
Навучы без паветра дыхаць мяне скрозь час.
Нам не перавярнуць новы дзень, як старонку сшытка.
Гэта хутка спатрэбіцца ўсім, хто яшчэ плыве:
Выдых – потым удых, адчуваць рукі, ногі ў згодзе.
Бо іначай паселіцца паніка ў галаве,
Потым прыйдзе адчай. А без практыкі ён не пройдзе.
Навучы мяне плаваць у багне, смале, лайне…
Не здзіўлюся, калі мне спатрэбіцца навык гэты.
Час цяжкі, як каменне, а я не хачу на дне
Заставацца далей тут: без сэнсу, без мары, мэты.
05.07.2022
Прысвечана А.Г.
Свидетельство о публикации №122070500063