про вiйну, художника i пензель

Не вище небо. Небо глибше.
Побільше тла на полотно.
Розбите серце, наче скло,
як той етюд, не перепишеш.

Хто обіцяли ті і зникли.   
Доколі є сердцебиття,
марнуй, художнику, життя,
малюй, доколе не засипле

снаряд мистецтво. Світ відлюдний.
Коли закінчились бої
лежали фарби на землі,
стояв похиленим етюдник,

на нім ескіз життя і пензель
художника. Автопортрет.
Війна доповнила сюжет:
кривавий згусток, підпис, вензель.


Рецензии