ДIТИ

 Пекуча темрява -  і діток сильний стогін.
 У бомбосховищах, в підвалах малюки.
 Летять ракети, безперервно йде тривога.
 Там зовні страшно, дуже страшно, як у сні.

 Весь у крові маленький хлопчик біля неба.
 Він без свідомості, він дихає ледь - ледь.
 В маленьких ручках цуценя вціліло добре.
 Швидка везе малого з поля бою геть.

 Буремна ніч - і безліч вибухів на часі.
 Тремтить дівчатко в коридорі все в сльозах.
 Вона тримає біля серця мишенятка.
 Пухнастий друг знов відганяє біль і страх.

 Дитячий голос про спасіння знов лунає.
 Десь розлетілися уламки злих ракет.
 Душа вся рветься від початку і до краю.
 Нема вікна, лиш Вінні-Пуха силует.

 19. 06. 2022.


Рецензии