Сподiваюсь, це просто гроза, просто грiм?..

Сподіваюсь, це просто гроза, просто грім, більш нічого?
Сподіваюсь, зіткнулися лиш атмосферні фронти?
Сподіваюсь, проллються дощі, а всі громи – од Бога.
Не буває від Бога ненависті і пустоти.

А ненависть... Ненависть буває лише від людини.
А точніше – від нелюда завжди ненависть пашить.
І хоч входить у світ та потвора з людської родини,
та потвора ненависть до людства без міри вершить.

То ж не маєм схилятися ми ні на мить до покори.
Маєм очі підводити завжди – крізь грім – до зірок.
І тоді, як над нами не грози, а громи потвори,
од гримливих ненавистей пекла рятує нас Бог.


Рецензии