Болючий червень

 Спекотний червень. Голос блискавки. Падіння.
 Відтінки темряви. Нема куди іти.
 Від окупантів в день дев'ятий вмер хлопчина.
 Таким красивим був на фронті і в житті.

 Нестримний вибух, низка пострілів, як пастка.
 Дерева дихають крізь дим, вогонь - німі.
 Як пережити смерть дитини мамі власній?
 Як жити далі, де ці сили віднайти?

 Жахливий червень. Нескінченність куль і "Градів".
 Смерть з руським паспортом, що відбирає світ.
 Роман Ратушний... Він був добрим... Кожен плакав...
 Військові гинуть. Передчасний в рай політ.

 Забракло слів, ридає небо від страждання.
 Все закінчилось. Тільки квіти і труна.
 Війна забрала в хлопця щастя і кохання.
 Для нього більше не настане знов весна...

 15. 06. 2022.


Рецензии