Iдеали

І що тепер? Знімаю я з промови
Складний, величний полісиндетон.
Він детонує, бо складна розмова,
Я прокидаюсь: це був просто сон.

І що тепер? Ускладнення фонетик
Та чистих воль глибинні голоси.
Цікава річ - повернення естетик
У край грайливий вічної краси.

А далі що? Новітні ідеали
Також можливо хутко "роздягнуть".
Народна пам'ять - мов палкі корали,
Народна мудрість - неосяжна путь.

Любов народна холодом конструктів
Чекає знов артистів та царів,
І тільки вись повітряних дедукцій
Приносить віру в сяйво світлих діб.


Рецензии