Даль поем

Ти дивишся на мене. Потім - крізь,
А потім - знов на небо, де вогні.
Серця, що, ним повінчані, сплелись,
Тепер сумують десь у далині.

І часу ефемерну данину
Я сплачую, та оминаю сліз
Химерно-несподівану весну.
Хіба страждання варті цих валіз?

Я хочу знов забрати в чисту путь
Усі свої скуйовджені думки,
Інстинктів та емоцій каламуть,
Безмежну, ніби тиха синь ріки.

Торкнусь нечутно долею тебе,
А в серці знову ігнорую щем.
Ти цілісний, мов давній альфабет,
Та нестійкий, як сива даль поем.


Рецензии