Коли ти йдеш

Коли ти йдеш,
Коли ти йдеш за обрій,
В мені моя народжується тінь,
І тихо просувається недобрий
Та хижий знак таємних сновидінь.

Коли мовчиш, твої пророчі риси
Мені скидаються та тінь епох,
Так Фідій на тобі карбує вістря,
А мою долю пише Архілох.

Коли ти йдеш, в мені сумують Дельфи,
Даруючи обійми майбуття,
А серце кров ганяє так нестерпно,
Ніби навік Сізифом стала я.


Рецензии