Саеумаейы рухсы...

Саеумаейы рухсы дае сурает уынын.
Саеумаейы рухсы мае саенттае зынынц.
Аерхаендаег хъуырыл йаехи ныздухы,
Дае цаестаенгасаей цаемаен фаецух даен?
Каем дае? Цы баесты? Заердае дзыназы,
Аенае даеу цаерын аез нал фаеразын.
Маегуыр бираегъау аез ниуын маеймае.
Мае сагъаестае ма мын фехъус, цаейма!
Цаей уазал уд дае! Дае заердае сау дур!
Ды даер мае заеххыл хаезнайау агур!
Аермаест даеуыл аез мае зараег зарын,
Анае даеу цаерын аез нал фаеразын.


Рецензии