Ярилiв день

Ярилів день на тлі ночей з вогню,
І приспіви, і соло sotto voce -
Над річкою незгаяна стою
І молитви язичницькі шепочу.

Ти можеш мати власний корабель
Космічний, або власну галерею,
Але свобода для моїх земель
Дорожча за ці осяйні трофеї.

В полон мою ти силу не бери,
Бо бачать і Ярило, і планети,
Що тягнуться всі душі догори,
Долаючи мости, яри й багнети.


© Maryna Tchianova


Рецензии