Вознесение господне

ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЕ !

Стоїть гора священна – Єлеон,
Христос із учнями прийшов,
Господь їм дав поради, настанови,
Сказав що вернеться Він знову.

Їм дав Свое Благословіння,
Сказав що їх він не покине,
І ось Святі підніс Він руки
Настав для них і час розлуки.

Христос піднісся на хмарині,
Вознісся до Отця,  у Вічність,
В Святі, Блаженні, Божі небеса,
Де  Світлих Ангелів Святих краса.

Христос Вознісся, Цар-Царів!
Собою світ цей освятив, 
Туди до Божого престолу,
Там з Ним, зустрінемся всі знову.

Автор Широков А. А. 02,06,2022 г Киев Украина

Про Свято:
Вознесіння Господне.
 Це одне з великих двонадесятих свят,
Вознесіння відзначається на 40-вий день після Світлого Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа – Великодня. Вознесіння Господнє ми відзначаємо з IV століття. ВознесінняГосподне  це рухливе свято  і залежить від святкування Пасхи Христової. В самій назві свята Вознесіння Господнього  відображається суть події-це Вознесіння на Небо Ісуса Христа і завершення його земного служіння. Після 40 днів після  Воскресіння, Господь Ісус Христос, разом з апостолами та учнями  зійшов на Св’яту Єлеонську гору. Давши учням останні поради та настанови, Господь " вивів їх геть з міста до Віфанії і, піднявши руки, благословив їх. І коли благословляв їх, став підноситися на небо. Вони вклонилися йому і повернулися в Єрусалим з великою радістю ...".

Свято Вознесіння несе в собі сенс, що Небо - це новий і вічний  для викупленої людини, як справжньої його батьківщини. Небо-це Царство Боже, це царство вічного життя, царство істини, добра і краси. Слава Ісусу Христу!!!
   


Рецензии