День Захисту Дiтей

День Захисту Дітей сьогодні -
Добре й світле свято,
Але  двори пусті, не грає дітвора.
Дорослою малеча  нині стала,
Виною всьому ця гірка війна.

Вона, на жаль, нікого не жаліє,
Ні матерів серця, ні сльози діточок.
О, Боже Правий, зжалься Ти над ними,
Не забирай життя маленьких квіточок.

Верни їм радість босоногого дитинства,
Турботу забери від них, Отець.
Не відбирай в жінок їх щастя материнства.
Не розривай, благаю, батьківских сердець.

«Діти війни», - яке жахливе слово.
Здавалось, це було колись й давно.
Та ні, на жаль, ми бачимо це знову,
Сучасне це життя, а не якесь кіно…

О, Мати Божа, збережи тих діток,
Що втратили в війні свою сім‘ю,
Будь їм Заступниця від горя і від лиха,
Оберігай їх, слізно я молю…

День Захисту Дітей сьогодні,
Дорослі, пам‘ятаємо про це.
Вони - майбутнє нашої Вкраїни,
Захистимо їх і нас Бог спасе.

01.06.2022


Рецензии