Молитва

               
    Молитва святому Харлампию Магнезийскому               
    от внезапной смерти или смерти без покаяния
               
    «О, священнейшая глава, пастырю добрый словесных овец Христовых,
    священномученик Христов Харлампия, великий о нас заступник в скорбях и бедах
    и во всех нуждах! Услышь нас, грешных и недостойных раб твоих, молящихся
    тебе, да твоими всесильными молитвами Всеблагой Господь избавит нас от
    всякого злого об стояния, простит вся согрешения, вольная и невольная,
    сподобит нас прочая лета жизни нашей окончиться в соблюдении заповедей Его и
    покаянии. Испроси, угодник Божий, да пребудет благословение Царя Небесного
    над благословенною им Россией. Ты приял еще в житии своем от Господа силу
    всем притекающим к тебе с мольбою подавать потребное, тем же и старцы, и
    возрастные, и дети принимают исцеления ради ходатайства твоего, угодник,
    пред Престолом Господа. Когда же на мечное тебя усечение осудившая, слышал
    Его превожделенный и сладчайший глас Господа, глаголющий к тебе ситцевая:
    приди, Харлампия, дружи мой, многая ради Имени Моего претерпевший, проси у
    Мене, чего хочешь, и дам тебе. Ты же, великий светильник, ответил  Ему
    устами своими: Господи, аще угодно Тебе есть, молю Тебя, подай славу Имени Твоему,
    и там, где  положены будут моя мощи и память моя иметь будет почтение, да не будет
    на месте том глад и мор или тлетворный воздух, губящего плоды, но да будет паче на
    местах тех мир, телесное здравие и душам спасение, изобилие же пшеницы и вина и
    скотов умножение на потребу человеком. И так по прошению твоему приял иметь от
    Господа великую благодать. На твоя моления, на тебя, священномученик Христов
    Харлампия, уповаем, получить великую милость от Господа в бесконечный век. Аминь.» 
               
                         01 06 22 Галина.


Рецензии