О дэ ты е, сэло мое

*          *          *

О де ти є, село моє –
Сердешна пісня соловейка,
В гнізді щось шепчуться лелеки,
Кіт з цуценям тут заграє.

За кленом у височині
Гурт голубів, кругами в небі,
Та ластівки летять повз тебе,
Де тінь, лежу я на спині.

Як вдома хороше було...
...У фіолетовій безодні –
Вечірні зорі, так холодні
Й Венера вИсить над селом.

Десь жаби квакають на дощ,
А за вікном вечерю Неня –
Накрила стіл, то дружня сцена,
Розмова під найкращий борщ...

О де ти є, село моє...
27.05.2022р.


Рецензии