Зелена вуда

Зелені яблука тремтіли
На незахищеній землі.
Вони ще тільки народились,
Такі зворушливо-малі.

Тихенько зиркали з-під листя
На цей чарівний білий світ,
І розглядали, мов намисто,
В яскравих зорях небозвід.

Яка навколо дивна тиша,
Ніде ні шуму, ні гудка,
І як турботливо колише
Матуся-гілка малюка...

...О Доле, пронеси вражину,
Не скинь її в цей дивний сад!
Нехай у диких нетрях згине
Отой снаряд - маркіз де сад.

...Яка навколо дивна тиша,
Таку тривожити не слід,
Нехай матуся доколише
Своє дитя до спілих літ!


Рецензии