День вишиванки

Сьогодні світ ввібрався в вишиванку.
Велике і мале, доросле та дитя
Віддати хочуть їй велику шану,
Бо вишиванка, то є не лише вбрання.

То символ чесності, порядності, любові,
Знак родової пам‘яті, святковості, краси,
Терниста стежка в бік кращої долі,
Де плине радість і нема біди.

Де лине пісня, барвиться веселка,
Сміються діти і лунає сміх,
Працюють люди, зеленіє жито.
Благаю, Боже, збережи нас всіх.

Хай об‘єдна сьогодні вишиванка
Всіх українців в всіх кутках землі.
Ми мовимо послання всьому світу:
«Ми діти миру, ні страшній війні.

Ні плачу матерів по своїх дітях,
Ні болю діточок, що втратили сім‘ю…».
Чим більше згадую свою я Україну,
Тим більше розумію, як її люблю.

Сьогодні світ ввібрався в вишиванку,
Велике і мале, доросле та дитя.
Всі віддають цьому вбранню пошану,
Як символу краси, здоров‘я та життя.

19.05.2022


Рецензии