Батырай. Пусть у храброго отца... - Яллагь дирбаш

УЬМРАН БАТИРАЙ

              ***
Яллагь дирбаш абайихъ
Усал бай хъидриршри зат -
Абайин душман ккагъуз,
Дубхьну ккун балихъ кьувват.

Яллагь усал абайихъ
Гьич хъидриршри дирбаш бай –
Бай мажбур шул абайин
Биябурвал апIуз пай.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова



ОМАРЛА БАТЫРАЙ

              ***
Пусть у храброго отца
Не родится робкий сын,
Ибо должен будет он
Дать отпор врагам отца.

Пусть у робкого отца
Не родится храбрый сын,
Ибо должен будет он
Разделить позор отца.


Рецензии