***

Вясна ніколі не прыйдзе,
Да тых, хто застаўся ляжаць,
Вайна стварае пустыні,
Дзе голас танкаў чуваць.
Марудна гадзіннік б’ецца.
Са смерцю за нас, за жывых.
Бліснулі сонца прамені,
І кроплі крыві на зямлі.
І раніца зноў не прыйдзе,
І хтосьці застанецца спаць.
Вайна, вораг, сыйдзі!
Світанак нам не дачакаць.
Зямля так пахне вясною…
Старыя баяцца зямлі.
Сення пахне крывёю,
Дзе моладзь, надзеі ляглі.
Трымайцеся, вы не такія!
Вам дорага ваша зямля!
Вы ведайце, вы не адныя…
Па ворагу плача труна.
Няма больш шчасця, надзеі,
Адчаю няма канца.
Жывіце, змагайцеся, верце!
Вы не рабы, але ж я


Рецензии