Слонимшчына

 
Паўна зялёнымі лугамі,
Лясамі, рэкамі яна,
Святымі месцамі, царквамі,
Слоніма родная зямля.

Там  рапс квітнее жоўтай коўдрай
І пасвіць статак свой пастух,
Там бусел корміць буслянятаў
І ранкам будзіць усіх “пятух”.

Рыбак там з вудаю над Шчарай,
Сядзіць да ночы ў чаратах,
Калоссе ветрык там павольна,
Калыша ціха не спяша.

На сенажаці і палеткі,
Выходзяць людзі грамадой,
Касіць, сушыць, вазіць улетку,
Жывёле сена на пастой.

Паўна зялёнымі лугамі,
Лясамі, рэкамі яна,
Крыніцамі з святой вадзіцай
Слоніма родная зямля.

30.05.2010


Рецензии