Ноктюрн Леси Украинки

Ласкали недолго нас вешние ночи.            Лагідні веснянії ночі зористі!
Ах, ночи, куда же вы делись?                Куди ви од нас полинули?
Серебряно пеньем соловушек               
                рощи                Пісні соловейкові дзвінко сріюлисті   
               
Звенели. Умолкли,               
                их трели.                Невже ви замовкли, минули?

Вернитесь! Не все испытали                О ні, ще не час! Ще бо ми
                мы чары,                не дізнали
Которые вы обещали.                Всіх див чарівливої ночі,
Веснянки всё так же звучат ,                Та ще бо лунають,
               как вначале,                як перше лунали,               
Когда соловьи заливались.                Веснянки чудові дівочі.

Лазурною дымкой над нами                Ще маревом легким над нами   
витают.                витає
Мечты и смежают нам вежды,                Блакитна весняная мрія,               
И в сердце роскошно                А в серці розкішно   
            цветёт-процветает.                цвіте-процвітає
Цветок золотистой надежды.                Злотистая квітка-надія?

На крыльях фантазии мысли                На крилах фантазії думки
                летают                літають
В страну, где таитесь вы, ночи.                В країну таємної    ночі. 
Лучами играют, любовью                Там промінням грають, там
                сияют                любо так сяють         
Там вешние ясные очи.                Лагідні веснянії очі.

Там звезды с цветами беседуют,                Там яснії зорі і тихії
                слышны.                квіти
Повсюду их дивные речи                Єднаються в дивній розмові ,
О силе весны, распустившейся                Там стиха шепочуть
                пышно,                зеленії віти,
О чарах, волнующих вечно.                Там гімни лунають любові.

Там ветки зелёные шепчутся мирно,            І квіти, і зорі, й зеленії віти
Колеблятся воздухом пряным                Провадять розмови кохані
И внемлют с цветами и звёздами             Про вічную силу весни
                гимнам.                на сім світі,
Любви, что звучат постоянно.                Про чари могутні весняні.


Рецензии