День Перемоги

Сьогодні свято зі сльозами на очах,
А серце розривається від болю,
В очах не радість, а печаль та страх.
Моя країно, знову ти в неволі.

Кружляє над тобою хижий птах,
Щоб знищити, з землі навіки стерти.
Сусіди твої стали в ворогах
І над тобою дише ангел смерті.

Та ні, ти не загинеш, знаю я,
Моя рідненька, мила Україно,
Воскреснеш ти на заздрість ворогам
І будеш знову гарна та єдина.

Єдина від Карпат і до Донбасу,
Від Сум, Чернігова і до обох морів.
Порвеш кайдани й знову твердо станеш,
Як наш Кобзар Великий заповів.

День Перемоги, сумний нині день,
Та знаю, вже цьому не довго бути,
Бо ми ж живемо на своїй землі,
На ній же й знову Перемогу святкувати будем!

9.05.2022


Рецензии