молитва за...
і обіймаю так, як тільки можу я,
як тільки здатна до такого зову,
прийми, почуй, допоможи, моя Земля:
За волю Хортиці, за Січ, за мову,
За спів божниць і за церковний дзвін,
За журавля, і Світязь, за діброви,
За півня на полиці між руїн.
За вікон світ і таїнство любові,
За широту безмежних оболонь,
За ясенів з тополями розмови,
За бризки райдуги-води з долонь.
За очі Бучі, за дівочі брови,
За батьківську рибалку на Десні
За Маріуполя сталеві своди,
За кораблів гомінки голосні,
Я вимагаю, чи прошу суворо,
Чи на однім коліні заклинаю я,
Ти чуєш, Земле, хай ніколи знову,
Ти не відчуєш, Земле, чобіт москаля.
Свидетельство о публикации №122050805516