Мальчик мой

Н.Бидненко
Хлопче мій неслухняний,
Як так вийшло, скажи,
Що ти серце поранив
Й оселився в душі?
Неслухняний мій хлопче!
Нащо сходи плекав –
Ті, які не розтопчеш, –
Адже сам не кохав?
Хлопче мій недосяжний,
Будеш поруч завжди:
Як сніги в полі ляжуть,
Як розквітнуть сади,
Коли сонце сміється,
Коли сум від дощів…
Хоч поранене серце
Врятувать не схотів.
***
Мальчик мой не послушный,
Как так вышло, скажи
Моё сердце ты ранил,
И остался в душе?
Не послушный мой мальчик!
Зачем ступени хранил -
Те, что ты не растопчешь
Ты ведь сам не любил?
Мальчик, мне не добраться,
Будешь рядом всегда:
Как снега в поле лягут,
Иль в цвету города,
Когда солнце смеётся,
Когда грусть от дождя...
Мои раны на сердце
Ты спасти не хотел.


Рецензии