Песня Леси Украинки

Ревёт-гудит непогода,                Реве-гуде негодонька,               
Непогоды не боюсь я.                Негодоньки не боюся.
Приключись со мной невзгода -                Хоч на мене пригодонька,               
От невзгоды отобьюсь я.                Та я нею не журюся.

Эй вы, грозны, чёрны тучи,                Гей ви, грізні, чорні хмари!
Не крутитесь - вас я круче.                Я на вас збираю чари,
Я направлю песни-чары                Чарівну здобуду зброю
Отражать громов удары.                І пісні свої узброю.

Стрелы молний поломаю,                Дощі ваші дрібненькії               
Сребром-златом разбросаю,                Обернуться в перли дрібні,
Превращу я дождевые.                Поломляться ясненькії
Капли в перлы заревые.                Блискавиці ваші срібні.
               
А затем свою невзгоду                я ж пущу свою пригоду
Прочь пущу на быстру воду                Геть на тую бистру воду.
И пройдусь развеять тугу                Я розвію свою тугу               
Вольной песней тёмным лугом.                Вільним співом в темнім лугу.

Ревёт-гудит непогода,                Реве-гуде негодонька,               
Непогоды не боюсь я.                Негодоньки не боюся.
Приключись со мной невзгода -                Хоч на мене пригодонька,
От невзгоды отобьюсь я.                Та я нею не журюся.



 


Рецензии