Лiлея

Лілея - знак живої чистоти,
І дивних снів розпечене багаття,
Лілея - хід німої простоти,
І на землі та у воді латаття.

Лілея - вир холодних чистих зір,
Вона - вогонь, що в снігу все жевріє,
Вона - життя, що понад синню гір
Так рясно та граційно пломеніє.

Лілея - ворог болю та брехні,
Вона в собі історію приносить,
Та голова болить, не скажеш "ні",
Але є миті, коли кажеш "досить".


© Maryna Tchianova

*Based on a Wikipedia page about heraldic lilies in the history of Europe.


Рецензии