про бiлу пелюстку на чорнiй травi

Понад дорогою полиск виблискує,
знітились яблуні сиві з яси,
лиш оточилися парості списами,
в вічній молитві : "єси не єси".

Гнізда пташині висвічує блискавка,
пестує мати пухке ластів;я,
від куль захищає ніжними крильцями.
Най би біда відійшла відсіля.

Дай мені, боже, розсіяти темряву,
яблуням - квіту,  крилу - вишини,
і як спокуси від райського дерева,
сили від мене для себе візьми.

Зіроньки в небі - як жито намелене,
дивляться в очі, немовби живі.
Падає квіточка з райського дерева,
біла пелюстка на чорній траві.


Рецензии