before it s too late

as long as our planet is still alive
as springs of sun are dreaming yet
let us present our living rights:
BEFORE ITS TOO LATE! BEFORE ITS TOO LATE!
the Earth, like heart, is in our chests
here are our skies and our nests
it's not too late to save it yet
BEFORE ITS TOO LATE! BEFORE ITS TOO LATE!

side by side are happiness and woe
gotta give clear answer to our best:
to nuclear explosion--NO!NO!NO!
to the world of sunshine--YES!YES!YES!

the atom's getting ever scarier and madder
the fright of dreadful blasts yet closer gets
just a few more these nights and days of dread
and it is too late, it will be too late!
the planet will cry out: "Please cover me
from acid cloud that's bringing death!
shield me from terror of this fiery sea--
BEFORE ITS TOO LATE! BEFORE ITS TOO LATE!

is it for real, that tomorrow seas will die?
the bird go quiet, the pine trees silent?
and dawn will not be able anymore to rise,
and sky will ask: "it it really too late?"
so let us vow to save this world,
this sky so full of starry expectations
save our planet--our good old home:
BEFORE ITS TOO LATE! BEFORE ITS TOO LATE!


"Пока не поздно" музыка-Александра Пахмутова, слова-Николай Добронравов

Пока планета ещё жива,
Пока о солнце мечтают вёсны,
На жизнь предъявим свои права,
Пока не поздно, пока не поздно.
Земля, как сердце, у нас в груди…
Здесь наше небо и наши гнёзда…
Ещё не поздно её спасти,
Ещё не поздно, ещё не поздно.

Рядом, рядом —
Радость и беда.
Надо, надо
Твёрдый дать ответ:
Солнечному миру —
Да! Да! Да!
Ядерному взрыву —
Нет! Нет! Нет!

Всё злее атом и всё страшней,
Всё ближе ужас разрывов грозных.
Ещё немного ночей и дней —
И будет поздно, и будет поздно…
Планета крикнет: «Укрой меня
От этой тучи от смертоносной,
Укрой от грозной волны огня,
Пока не поздно, пока не поздно!»

Рядом, рядом —
Радость и беда.
Надо, надо
Твёрдый дать ответ:
Солнечному миру —
Да! Да! Да!
Ядерному взрыву —
Нет! Нет! Нет!

Неужто завтра замрут моря,
Умолкнут птицы, застынут сосны,
Уже не сможет взойти заря,
И спросит небо: «Неужто поздно?»
Так поклянёмся, что мы спасём
И это небо в надеждах звёздных,
Спасем планету — наш добрый дом,
Пока не поздно, пока не поздно!


Рецензии