Семистишия Леси Украинки

Сиреной седьмая струна.                Сім струн я торкаю струна
                тянет звук.                по струні.            
Ей тихо шесть струн подпевают.                Нехай мої струни лунають,
Негромкая песня витает,                Нехай мої співи літають
Любимый мой край облетая вокруг.             По рідній коханій моїй стороні
 И, может, иная захочет                І, може, де кобза найдеться,
Откликнуться кобза, и громче                Що гучно на струни озветься,
Моих её струны окажутся вдруг.               На струни, на співи мої негучні.

И пусть заиграет та кобза вольнее,          І, може, заграє та кобза вільніше,
Чем тихие струны мои,                Ніж тихії струни мої,
Чтоб громкие струны могли.                І вільнії гуки її
Привлечь к себе в мире вниманье,           Знайдуть послухання 
  а пенье                у світі пильніше;               
Моё заглушить, заслонив.                І буде та кобза - гучна,
Но искренны ль будут они,                Та тільки не може вона
Как тихие струны мои?                Лунати від струн моїх тихих    
       Есть сомненье.                щиріше.    
               


Рецензии