Зорнае неба

Минае дзень, ноч гаспадыняю прыйшла.
Саткаушы цемру, неба укрыла.
З сабою россып зорак прынясла,
Умелаю рукою зноу прышыла.

Яны приветлива мигаюць з вышыни.
А на праменнях гойдаюць анелкау.
Таму дрыжаць у адвечнай цишыни.
Паволи потым, прападуць на золку.

Мне падабаецца на гэты цуд глядзець,
Ад усих хаваючы дзивоснае жаданне:
У бязмежную прастору паляцець,
Каб вандраваць у зорным скрыжаванни.

Бо чалавек имкнецца усе паспець.
Нас вабиць свет чужы, хоць и прыгожы.
Але ж дапушчаны ци будзем зразумець,
Уникнуць у промысел той Божы?..


Рецензии