Христос Воскресе из мертвых

               
  Часы Пасхи               
               
   «Христос воскресе из мертвых, смертью смерть поправ, и сущим во гробах живот
   даровав». (Трижды)

  «Воскресение Христово видевшее, поклонимся святому Господу Иисусу, Единому
   безгрешному.
   Кресту Твоему покланяемся, Христе, и святое воскресение Твое поем и славим:   
   Ты бо есть Бог наш, разве Тебе иного не знаем, имя Твое именуем».

  «Придите все верные, поклонимся святому Христову воскресению: се бо придёт
   Крестом радость всему миру. Всегда благословляющее Господа, поем воскресение
   Его: распятие бо претерпев, смертью смерть разрушив». (Читается трижды)               
               
               
   «Ангел вопиявши Благодатней: Чистая Дева, радуйся! И паки реку: радуйся! Твой
   Сын воскресе тридневен от гроба и мёртвые воздвигнутый; люди, веселитесь!
   Светись, светись, новый Иерусалиме, слава бо Господня на тебе воссиял.    
   Ликуй ныне и веселись, Сионе. Ты же, Чистая, красуйся, Богородице, о восстании
   Рождества Твоего».               
               
             https://azbyka.ru/pashalnye-pesnopeniya


Рецензии