Ирыстон

Заеххыл цы и зынаргъдаер удаен,
Аез уый мае заердаейы хаессын.
Мае баестае, зарын дын фырбуцаен-
Даеу уарзын- аенаембаехсгае заегъын.


Гаенаен ис, исчи та йае баестаем
Аецаегаелон цаестаей каесы.
Маенаен Ирыстонмае мае заердае
Каем фаенды уон, уаеддаер тырны.
Зынаргъдаер наей маенаен мае баестаей,.
Баерзонд ироны ном хаессын.
Дае кадаен уарзоны ныхаестае
Аеппает дунейыл аез  заегъын.


Мае заеххыл сау баеллаех куы рцаеуа,
Аеххаест каендзынаен аез мае хаес.
Мае цард дын уды хос куы фаеуы,
Аенцонаей раттдзынаен уый аез.

Мае райгуыраен бонаей йенырмае
Раевдауыс маен дае уарзтаей ды.
Мае фыццаг къахцаефтае, фыццаг дзырд
Скодтон аез ирон заеххыл.


Рецензии