Jauap

Qarasan da artyna
Talai munga bolenip,
Amal qansha, jol bar ma
Omir - jumbaq zandylyq.

Ketsen qansha armandap
Ozge elge bas buryp,
Oshe qoimas jalynyn
Shejirenmen, tausylyp.

Mengersen de shet tilin,
Jattap onyn tarihyn.
Janyn tappas tynyshtyq,
Ansap ar kez kok tuyn.

Qansha ustaz bolsan da
Agyp turgan bilimin
Ush narsege jetpeidi
Maqtap kelgen aqylyn:

Birinshisi bul gumyr,
Onyn tylsym siqyry.
Qansha zerttep kelsen de
Arqashan da ar-turli.

Ekinshisi aiel jan,
Onyn ishki bailygy.
Shuaq bolyp shashylgan
Jureginin aq tany.

Ushinshisi mahabbat,
Onyn teren bailygy
Jalgan menen aqiqat
Tangajaiyp araly.

Bunyn bari bir gajap
Oilandyrar jahandy.
Bari beker, bosqa zat
Qaralasan aspandy.

Eshkim sagan senbeidi,
Bagalamas manindi.
Korse qolyn silteidi,
Aitpaityndai anindi.

Bugan qarsy amal bar
Sabyr eter janyndy -
Arqashan da bagala
Arbir atqan tanyndy.

19 sauir, 2022 jyl


Рецензии