Вiльна
Я народилась саме тут
Брудне повітря, вітер свище,
Мені здавалось всюди бруд
То інше діло дивні далі
Париж, Флоренція, Берлін
Охочих купки повтікали
Забувши свій батьківскький дім
Пройшли роки, я мала розум
А також гроші, цілі, час
Коли я їхала в дорозі
Мені кортіло вже назад
А що як сам себе спитаєшь
Що саме є наше життя?
Чим то прекрашена та стежка
Від забуття до забуття?
Коли ти йшов ті перші кроки
Схопивши матір за спідницю.
Коли ти їв тепер бесмертну
Смачну поживну Паляницу.
Коли побачивши Дніпро,
Зеленим вбраним берегами
То незабутньо що було
Той час рясніє спогадами...
Я пам'ятаю дім в селі
Де нас прабабця пригощала
Бабусін борщ, хустинку на чолі
Як з дідусем пісні співали.
Я пам'ятаю ці моменти
Моря з батьками, острів на Дніпрі
Багаття, светр і намети
Казки бабусі, запах крему на її руці..
Я вже доросла, плинув час
Вже я розказую казки.
Маленька дивиться на нас
Яки ж ви є мої батьки?
Веселі, іноді суворі
Мене то бавлять то бранять,
Але з великою любов'ю
Мій сон та спокій боронять.
Мій дім - моя сім'я велика,
Мій край це небо і лани.
Моя любов і моє лихо-
Країна Вільна з давнини!
10.04.22
Свидетельство о публикации №122041804827