Страсный тыждэнь

         Страсний тиждень

О чорнії сльози зі скелі збігають –
То плаче Природа, бо знає усе...
Дошкульная хвиля по скелі шмагає,
Прибій сльози множить, розраду несе.

І все так трагічне – немов ритуальне,
Ну чому свавілля сміється так зле?
Чи тижня страсного, як знаки пасхальні,
Іще раз цим людям у тім'ячко б'є!

Так чорними слізьми наситьтесь вже люди
Та й станьте ДРУГИМИ, Христос віщувАв –
Невже й в двадцять першім столітті не буде
В нас змін, ради котрих, життям рятував?

18.04.2022р.

Страсний тиждень як аналіз життя людства
в стремлінні  до свого ідеалу.
    


Рецензии